Perjantai 30.6

Korundi klo 18-21
Kaikki irti haitarista!

Lapista löytyy iso määrä harmonikan taitajia ja harrastajia! Siihen kun lisätään osaajia ympäri Suomen, niin saadaan ennennäkemätön tapahtuma täynnä haitarin riemua ja hämmästyttävää osaamista. Korundin sali ja ravintolatilat vallataan ohjelmistolla, mikä ei jätä ketään kylmäksi: harmonikkaleirin lasten ja aikuisten konsertti ”Harmonikan helmiä”, kultaisen harmonikan Seija Ylikärppä, Reijo Ahonen ja klassinen haitari, Henri Haakanan Rautavaara ohjelmisto, yllätyksellinen Harmonikkapartio sekä monet harrastajat Lapista. Itseoikeutettuna illan emäntänä häärää valtapelimannitar Minna Siitonen, joka ei pysty pitämään näppejään irti tästä hienosta soittimesta. Tule nauttimaan silmät, korvat täyteen ja ottamaan kaikki irti haitarista!

Wiljami klo 18.30-21.00
Kake, Tiellä Tähtiin & Viikset

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake, Tiellä Tähtiin. Tanssiteatteri Minimi: Viikset.

Kauppayhtiö klo 19-02
Pohjoista folkkia

Juuni & Olkimaa, Autiomaa, Rönsy, Tsuumi: Elämän (t)ehostajat, Teatteri Aurore B: Muumiopäiväkirja, Minna Siitonen Band, Jukka Nurmela, stand up –esityksiä.

 

Lauantai 1.7

Korundi klo 15-18
Tavanomaisen yläpuolella – Kuorot ja pelimannit

Suomi täyttää 100 vuotta tänä vuonna ja sen kunniaksi tähän Tavanomaisen yläpuolella -tapahtumaan tuodaan Lapin historiaa ja kauneutta kuorojen ja pelimannien yhteisessä konsertissa. Pelimannimestari Hannu Rahikainen ystävineen soittaa ja turinoi Lapin kuuluisasta valtapelimannista Albert Vuomajärvestä. Vuoma-Pertti eli Albert Vuomajärvi (1894 – 1969) oli kautta aikain yksi parhaita 2-rivisen soittajia, Lapin valtapelimanni. Hannu Rahikainen, 2-rivisten Suomen Pelimannimestari, soittaa yksin ja yhdessä muusikkoystäviensä Minna Siitosen, Kaisa Ristiluoman, Henri Haakanan ja Valtteri Valon kanssa Vuoma-Pertin ohjelmistoa, joukossa monia kappaleita, joita ei ole kuultu sitten Pertin päivien. Välillä valotetaan kappaleiden taustaa ja Vuoma-Pertin soittajantaivalta Hannun kertomana. Korundin ravintolassa pääsee nauttimaan ”Rovaniemi, kaupunkini” laulelmakonsertista, jossa Elias Chavez sekä Johanna Pätsi tulkitsevat ja Esa Tikkala säestää pianolla paikallisten runoilijanimien tekstejä. Korundin sali soi kauneimmillaan iltapäivällä, kun salin täyttävät upeat nais- ja sekakuorot huikeilla Suomi100 ohjelmistoillaan, joissa sykähdyttää lappilainen sisu, luonto ja rakkaus maahamme. Tässä tapahtumassa ollaan tavanomaisen yläpuolella, Lapin sydämessä ja keskellä sitä, mikä meille on arvokasta kansanperinnettä.

 

Kauppayhtiö klo 17-02
Pohjoista folkkia

YLVA, Tötterssön, Viikinkiprinsessa, Pääkkönen kvartetti, Kake Karisson, Heidi Kenttälä & Minsku Tammela & Ohto Hukuri.

 

Wiljami klo 18-20
Tanssin riemua ja sirkustaikuruutta

Esiintyjinä Öhkä, Siepakat, Sirkus Taika-aika.

 

Sunnuntai 2.7

Korundi klo 10-16
Perhepäivä Korundissa

Korundi on katettu lapsiperheille. Jutajaisiin toteutetaan sunnuntaiksi 2.7.2017 yhteisöllinen, matalan kynnyksen perhetapahtuma Korundin eri tiloihin. Päivä teemana on kansanperinne ja esittävä taide lasten silmin ja siihen tutustuminen uusilla, kivoilla menetelmillä. Perhepäivässä osallistujat pääsevät kuuntelemaan ja laulamaan mukana Loiskis-orkesterin konsertissa, jossa soi suomalaisia vanhoja ja uusia lastenlauluja perinteisten ja uusien soitinten säestyksellä. Myös sirkusesityksiä ja tanssiesityksiä on mukana päivän ohjelmassa. Esitysten lisäksi lapset ja vanhemmat pääsevät osallistumaan helppoihin pajoihin, joissa opetellaan mm. letitystekniikoita, uusia kuvataidemenetelmiä Suomi100 teemalla, pirtanauhan tekoa sekä opetellaan mm. rakentamaan simppeleistä materiaaleista soittimia. Perhepäivän päätteeksi osallistujat voivat osallistua Konttisen puistossa tanssipiknikille ja katsoa kesäteatteri Konttisen uuden perhekomedian.

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services