Perjantai 30.6.


Pe Korundi klo 18-21
Kaikki irti haitarista!

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Lapista löytyy iso määrä harmonikan taitajia ja harrastajia! Siihen kun lisätään osaajia ympäri Suomen, niin saadaan ennennäkemätön tapahtuma täynnä haitarin riemua ja hämmästyttävää osaamista. Korundin sali ja ravintolatilat vallataan ohjelmistolla, mikä ei jätä ketään kylmäksi: harmonikkaleirin lasten ja aikuisten konsertti ”Harmonikan helmiä”, kultaisen harmonikan Seija Ylikärppä, Reijo Ahonen ja klassinen haitari, Henri Haakanan Rautavaara ohjelmisto, yllätyksellinen Harmonikkapartio sekä monet harrastajat Lapista. Itseoikeutettuna illan emäntänä häärää valtapelimannitar Minna Siitonen, joka ei pysty pitämään näppejään irti tästä hienosta soittimesta. Tule nauttimaan silmät, korvat täyteen ja ottamaan kaikki irti haitarista!

KORUNDI SALI
klo 18:00-19:00 Harmonikan helmiä
klo 19:30-19:50 Henri Haakana: Pelimannit
klo 19:50-20:05 Reijo Ahonen

KORUNDI RAVINTOLA
klo 19:00-19:20 Hannu Rahikainen
klo 20:00-20:30 Juhani Oravala: Haitarikerho
klo 20:30-21:00 Seija Ylikärppä: Kultainen harmonikka


Pe Wiljami klo 18.30-21.00
Kake, Tiellä Tähtiin & Viikset

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Maxim Teljakov: Viikset. Katso traileri tästä klikkaamalla.

Teatterinjohtaja Maxim Teljakov valjastaa nelivaljakot ja karauttaa Nikolai Gogolin omaperäiseen maailmaan. Kuin humalaisen ajurin ohjaamana Teljakovin valjakot harhailevat ristiin rastiin läpi kirjailijan teosten ja henkilöhistorian. Teljakov yhdistää taiteen ja tosielämän, ottaa totta sieltä, tarua täältä ja keksii loput itse. Viikset ei ole sikermä Gogolin parhaita paloja. Se ei ole elämäkerta. Viikset on tislattua Gogolmaista hulluutta.

Tanssiteatteri Tsuumi: Kake, Tiellä Tähtiin. Katso traileri tästä klikkaamalla.

Kake – Tiellä tähtiin tarkastelee suomalaista mielenmaisemaa teemanaan Suomen satumaa. Matti Paloniemen koreografia kertoo Kake-nimisestä yhtyeestä, joka on hurmioitunut 80-luvun syntikkasoundeista ja iskelmämusiikista. Bändin haaveet ovat suuret, suunnitelmissa on massiivinen maailmankiertue, mutta sisäiset ristiriidat, jäsenten erilaiset unelmat ja toteutumattomat toiveet tuovat jännitettä yhtyeen matkaan. Esitys on kiinnostava sekoitus tanssia, teatteria ja musiikkia. Musiikillisena kontekstina soivat suomalaiset iskelmät ja tangot uudelleen käsiteltynä. Energisessä ja parodioivassa, mutta aidosti koskettavassa teoksessa kaikki esiintyjät tanssivat, laulavat ja soittavat.

AIKATAULU
klo 18:30-19:40 Maxim Teljakov: Viikset
klo 19:40-20:10 VÄLIAIKA
klo 20:10-21:10 Tanssiteatteri Tsuumi: Kake – Tiellä tähtiin


Pe Kauppayhtiö klo 18-02
Pohjoista folkkia

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Pohjoista Folk osaamista, teatteria ja stand uppia koko rahan edestä!

Esiintyjät: Juuni & Olkimaa, Autiomaa, Rönsy, Tsuumi: Elämän (t)ehostajat, Teatteri Aurore B: Muumiopäivä,Hannu Friman, Minna Siitonen Band, Jukka Nurmela, stand up –esityksiä.

KAUPPAYHTIÖ PIHA
klo 18:00-20:00 Teatteri Aurore B: Muumiopäivä
klo 20:30-21:15 Juuni Olkimaa
klo 22:15-23:30 Autiomaa

KAUPPAYHTIÖ SISÄTILA
klo 19:00-20:00 Jukka Nurmela & Pasi Hiltula
klo 20:00-20:30 Stand up- kurssilaisten esityksiä
klo 20:30-21:00 Hannu Friman: Villatakki stand up show
klo 21:30-22:45 Rönsy
klo 22:45-23:05 Tanssiteatteri Tsuumi: Elämän (t)ehostajat
klo 23:30-00:45 Minna Siitonen Band


Pe Hostel Cafe Koti klo 16-17
Ilmaiskonsertti

Hyvät hyssykät.


Lauantai 1.7.

La Korundi klo 15-18
Tavanomaisen yläpuolella – Kuorot ja pelimannit

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Suomi täyttää 100 vuotta tänä vuonna ja sen kunniaksi tähän Tavanomaisen yläpuolella -tapahtumaan tuodaan Lapin historiaa ja kauneutta kuorojen ja pelimannien yhteisessä konsertissa. Pelimannimestari Hannu Rahikainen ystävineen soittaa ja turinoi Lapin kuuluisasta valtapelimannista Albert Vuomajärvestä. Vuoma-Pertti eli Albert Vuomajärvi (1894 – 1969) oli kautta aikain yksi parhaita 2-rivisen soittajia, Lapin valtapelimanni. Hannu Rahikainen, 2-rivisten Suomen Pelimannimestari, soittaa yksin ja yhdessä muusikkoystäviensä Minna Siitosen, Kaisa Ristiluoman, Henri Haakanan ja Valtteri Valon kanssa Vuoma-Pertin ohjelmistoa, joukossa monia kappaleita, joita ei ole kuultu sitten Pertin päivien. Välillä valotetaan kappaleiden taustaa ja Vuoma-Pertin soittajantaivalta Hannun kertomana. Korundin ravintolassa pääsee nauttimaan ”Rovaniemi, kaupunkini” laulelmakonsertista, jossa Elias Chavez sekä Johanna Pätsi tulkitsevat ja Esa Tikkala säestää pianolla paikallisten runoilijanimien tekstejä. Korundin sali soi kauneimmillaan iltapäivällä, kun salin täyttävät upeat nais- ja sekakuorot huikeilla Suomi100 ohjelmistoillaan, joissa sykähdyttää lappilainen sisu, luonto ja rakkaus maahamme. Tässä tapahtumassa ollaan tavanomaisen yläpuolella, Lapin sydämessä ja keskellä sitä, mikä meille on arvokasta kansanperinnettä.

Kuoroina esiintyy: Lapin Lauluveikot, Lapin Ruska, Vasitella.

KORUNDI SALI
klo 15:00-16:15 Hannu Rahikainen ja yllätysvierailijat
klo 17:00-18:00 Kuorot Suomi 100. Lapin lauluveiko, Lapin ruska, Vasitella

KORUNDI RAVINTOLA
klo 16:15-17:00 Esa Tikkala, Johanna Pätsi, Elias Chavéz


La Kauppayhtiö klo 16-02
Pohjoista folkkia

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Pohjoista Folk osaamista, tangoa, räppiä ja teatteria koko rahan edestä!

YLVA, Tötterssön, Maija Kauhanen, Viikinkiprinsessa, Roselet goes tango, Kake Karisson, Heidi Kenttälä & Minsku Tammela & Ohto Huikuri.

KAUPPAYHTIÖ SISÄTILA
klo 16:00-17:00 Maija Kauhanen
klo 17:00-18:00 Roselet Goes Tango
klo 18:15-1845 Keke Lammassaari & Pia Lindfors
klo 20:15-20:45 Kake Karisson
klo 21:00-22:00 Heidi Kenttälä & Ohto Huikuri & Minsku Tammela
klo 22:15-22:45 Taina Mäki-Iso: Viikinkiprinsessa
klo 23:45-01:00 YLVA

KAUPPAYHTIÖ PIHA
klo 18:00-19:00 Siipisulat
klo 19:00-20:00 Katukulttuuriyhdistys Transcendent tuo lauantain iltaan DJ:n ja jammailua
klo 22:30-23:45 Tötterssön


La Wiljami klo 18-20
Tanssin riemua ja sirkustaikuruutta

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Jos et ole vielä nähnyt pohjoisen kansantanssin, nykytanssin sekä sirkuksen tekemisen vimmaa ja huikeaa osaamista, niin tällä tapahtumalla voit korjata asian! Tuomme Wiljamin lavalle lauantaina Sirkus Taika-Ajan esityksen nimeltä Laguz. Se on kunnianosoitus Suomen kesälle. Etenkin ainutlaatuiselle keskiyön auringolle sekä puhtaalle vedelle ja monimuotoisille vesistöille. Katukulttuuriyhdistys Transcendent esittää Sensaatio Seitsemäntoista. Ol’ school tyylejä suoraa 1984 luvun New Yorkista yhdistettynä Pohjoiseen mystiikkaan. Luvassa tietysti myös rakkaustarina! Siepakoitten ryhmät valloittavat perinteisellä vahvalla kansantanssin poljennolla katsojat isoista pieniin. Lapin Urheiluopisto tanssin opiskelijat eivät jätä ketään kylmäksi rohkealla heittäytymisellä ja monimuotoisella osaamisella. Ja sitten on Öhkä. Oulussa harjoitteleva tanssiryhmä Öhkä on koonnut riveihinsä kansantanssin nuoria osaajia ympäri Suomen. Öhkän esityksen nimi enteilee hyvää: Illanistujaiset juurevalla, ryhdikkäällä ja luonteikkaalla fiiliksellä.

Tervetuloa hurmaantumaan tanssista ja sirkuksesta!


La Rovaniemen Kirkko klo 20
Wimme & Rinne

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Ikiaikainen joiku ja modernit äänimaailmat kohtaavat
luoden universaalia, ajassa kiinni olevaa musiikkia.
Tässä upeassa konsertissa kuulijaa hemmotellaan
ainutlaatuisella kokonaisuudella, tämä elämys on koettava!


La Lordi-aukio klo 13-14
Tanssin iloa ilmaistapahtuma

Lordi-aukiolla esiintyjiä ovat Urheiluopiston tanssijat, tanssiryhmä Öhkä, itämaisen tanssin seura Sesam, sekä Israelilaista kansantanssia esittävä ryhmä Sirkka Juntusen johdolla.

Jutajaiset on mukana Rovaniemen kesäkylä –tapahtumassa, joka järjestetään 1.7.2017 Lordin aukiolla. Tapahtumassa on mahdollisuus tutustua maaseudun ja kyläkulttuurin tarjoamiin elämyksiin tutustumalla kotieläimiin, maalaismarkkinoiden tuotteisiin, kädentaitoihin, kulttuuritarjontaan ja maalaispuodin herkkuihin. Tapahtuman vierailevat tähdet tulevat Kieringin kotoisasta Lapinkylästä sekä Jutajaisten esiintyvistä tanssiryhmistä. Ripaus maaseutua, yhteisöllisyyttä ja kulttuuria hyvässä seurassa ja keskellä kaupunkia.


Lappia-talo, Saivo näyttämö klo 19
Tanssiteatteri Minimi: Liemessä

HUOM! Liemessä esitys on peruttu.


Sunnuntai 2.7.

Su Korundi klo 12-16
Perhepäivä Korundissa

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Liput ovat Sirkus Taika-ajan esitykseen ja Loiskis orkesterin konserttiin. Esitykset alkavat klo 15:00 Korundin salissa. Muut tapahtumat Korundissa ovat ilmaisia koko perheelle klo 12:00-15:00.

Korundi on katettu lapsiperheille. Jutajaisiin toteutetaan sunnuntaiksi 2.7.2017 yhteisöllinen, matalan kynnyksen perhetapahtuma Korundin eri tiloihin. Päivä teemana on kansanperinne ja esittävä taide lasten silmin ja siihen tutustuminen uusilla, kivoilla menetelmillä. Perhepäivässä osallistujat pääsevät kuuntelemaan ja laulamaan mukana Loiskis-orkesterin konsertissa. Loiskis-orkesteri (Pekka Nättinen, Tomi Nurmi, Jarmo Kivelä ja Pekka Törmänen) ja solisti Eeva-Leena Pokela esittävät Jutajaisissa poikkitaiteellisen koko perheen konsertin: Kun Suomi viettää synttäreitä. Konsertti on katsaus suomalaiseen lastenmusiikkiin ja sen merkittävimpiin tekijöihin. Esille nostetaan niin unhoon jääneitä klassikoita kuin uuttakin musiikkia. Konsertissa mukana kuvataiteilija Minja Revonkorven taidetta. Ennakkoliput myy lipputoimisto.fi

Myös sirkusesityksiä ja tanssiesityksiä on mukana päivän ohjelmassa. Esitysten lisäksi lapset ja vanhemmat pääsevät osallistuman helppoihin pajoihin, joissa opetellaan mm. letitystekniikoita, uusia kuvataidemenetelmiä Suomi100 teemalla, pirtanauhan tekoa sekä opetellaan mm. rakentamaan simppeleistä materiaaleista soittimia. Perhepäivän päätteeksi osallistujat voivat osallistua Konttisen puistossa tanssipiknikille ja katsoa kesäteatteri Konttisen uuden perhekomedian. Liput Konttisen kesäteatterin esitykseen myynnissä erikseen.


Su Konttisen kesäteatteri klo 18
Hölmöläisten kyläsirkus

Liput tapahtumaan tästä klikkaamalla

Hölmöläisten kyläsirkus on tarina vilpittömistä pöljäkkeistä, jotka päättävät pistää pystyyn oman sirkuksen kun matka oikeaan sirkukseen tyssää ontuvaan suuntavaistoon ja bensiinin loppumiseen. Hölmöläisten kyläsirkus on tarina itse tekemisen riemullisuudesta ja leikkivän ihmisen mielikuvituksen ihanasta rajattomuudesta ja päättömyydestä. Hösselin turjakkeet tarvitsevat vain roskalavallisen sekarompetta, kavereiden kehuja ja kohta maailman huikein sirkus on pystyssä. Tietenkin vähättelijöitä ja ähättelijöitä löytyy, vaan kakkaaks niistä, tuumivat turjakkeet ja pistävät hösseliksi.


 

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services