Takaisin Esiintyjät -sivulle

YLVA

Ylva on elektronisen musiikin mystinen uutuus. Yhtye koostuu kolmea eri kansakuntaa edustavasta nelikosta, joiden musiikilliset taustat voisivat tuskin enempää toisistaan poiketa. ”Miten ihmeessä te tapasitte toisenne” ja ”Milloin soitatte taas täällä” ovat kaksi suosittua kysymystä Ylva-keikan jälkimainingeissa.

Yhtyeen keulakuvana toimii Niillas Holmberg, palkittu runoilija-muusikko-näyttelijä Saamenmaalta. Hänen joiku ja runot varustavat yhtyeen luonnonläheisellä, jopa shamanistisella energialla.
 Stefan Kvarnström on ruotsalainen tuottaja-muusikko, joka aloitteli uraansa kuuluisan Tambourine Studiosin leivissä. Hän on työskennellyt mm. seuraavien menestyksien kanssa: Sophie Ellis Bextor, A Camp, Franz Ferdinand, Titiyo, Mel C, 22-Pistepirkko. Antero Priha lukeutuu Suomen legendaarisimpiin trumpetisteihin. Lukemattomien sävellys- ja sovitustöiden lisäksi hän on esiintynyt ja levyttänyt monien huippunimien kanssa. Esimerkkeinä mainittakoot vaikkapa Ray Charles, Kevin Mahogany, Maria Schneider ja J. Karjalainen. Asko Keränen on suomalaisen rock-legendan, 22-Pistepirkon, jäsen. Vuosikymmeniä kestäneen kansainvälisen suosion ansiosta ”pirkoista” puhutaan kulttibändinä.

Ylva tuo jotain täysin ennennäkemätöntä elektronisen ja alkuperäiskansain musiikin kentille. Keikoilla tapahtuu silloin tällöin myös kantaaottavia performansseja yhteistyössä mm. Suohpanterrorin kanssa. Tässä siis tuhti annos joikua ja jazz-trumpettia moniin, moniin konemusiikin genreihin vatkattuna!

scriptsell.neteDataStyle - Best Wordpress Services